ELIN MATTSSON

Det sötaste vi har, om socker och växande kroppar
Den här boken klickade jag hem från Bokus förra veckan, såg nyhetsmorgon för ett tag sedan när författaren Ann Fernholm var på besök och berättade om sin bok ” Det sötaste vi har”. Såhär beskriver dom boken: I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar.

Hur intressant låter inte det?! Blev genast sugen på att läsa den men glömde bort det snabbt, några dagar senare tipsade en tjej på instagram om boken och då kunde jag inte hålla mig! Nu är den här och jag är väldigt sugen på att börja läsa den! Det här är ett ämne som jag tycker är jätteintressant! Här kan ni provläsa samt köpa boken! Någon av er som läst den, vad tycker ni? 

Något jag inte pratat om i bloggen är faktiskt att Miliam är ”sockerfri”, han äter lite frukt som ”godis” (och i frukt finns det socker, men mer om det kommer i ett annat inlägg) Inga bakverk, kex, glass, sockrad yoghurt/flingor/juice eller liknande serveras till Miliam (som faktiskt bara är 2 år gammal). Så har jag valt att göra när det gäller mitt barn och han lider absolut inte av det,  mer om det kommer jag skriva i ett annat inlägg!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Hej! Funderar lite över kalaset ni hade när Miliam fyllde år. Blev han inte nyfiken på alla godsaker som bjöds på? För det var ju både tårta, kakor m.m. Eller menar du att han inte brydde sig om dessa godsaker? Ifall det nu var så å är ju det fantastiskt, men helt ärligt så tror jag inte på det… Berätta gärna! 🙂

  2. Sanna

    Hej! Tack för en jättefin blogg! 🙂
    Spännande inlägg det här! Jag blir lite fundersam bara… Hur gjorde du tex på hans kalas med tårta, kakor och godis? För jag antar att han inte fick smaka? Ville han inte smaka heller kanske? Min son som också är 2 skulle iaf vilja smaka om han såg allt det där goda som du hade fotat… Jag själv hade bara serverat frukt, inget annat, men det är för att sonen hade blivit väldigt arg om han inte fått smaka av det som bjöds på….

stats