ELIN MATTSSON

En månad kvar

tills min skatt blir hela 2 år gammal. Tänk att för två år sedan gick jag runt med min lilla mage, det var inte många som visste om att du låg där inne då.  Jag minns hur bra jag mådde under graviditeten med dig, så bra att jag inte ens märkte av dig förrän vecka 24. Du hade dina fasta rutiner redan där inne i mage. Kraften i dina sparkar blev starkare och starkare för varje dag, en riktigt kämpe har du varit från start. Jag kommer väl ihåg hur du sprakade runt som mest när jag hade lektioner i skolan. Det var alltid lika svårt att sitta still och hålla munnen stängd, men tillsammans klarade vi det galant, du och jag! Tillsammans tog vi oss igenom min livs störta händelse, bara du och jag!  1 februari var du beräknad, men under december månad kände jag på mig att du skulle komma tidigare och visst hade jag rätt! Minns allt som att det var igår, den 8 januari hur vi åkte in till BB efter många tokiga samtal med sjukhuset om att jag inte alls skulle föda enligt dom för att jag mådde för bra. Tillslut åkte vi in och fick vänta i ett rum, men du ville inte alls vänta. Efter mycket tjat på en sköterska om undersökte hon mig så gjorde hon en kontroll,  du var på väg ut! Mer än 10 cm öppen och läkarna hade nekat oss från att komma in. Kära lilla vän du ville ju komma till oss nu, 3 veckor för tidigt. Du gav mamma en 12 veckor lång medveten graviditet, lilla tokunge! Klockan 16.00 fick jag äntligen komma in, men först 16.26 tog läkarna ta hål på hinnsäcken. Mitt i allt blev du trött och hjärtat började slå saktare, du hade kämpat sedan kl 05.00 på morgonen men jag hade inte förstått att du var på väg förrän kl 12, men tillsammans kämpade vi! Sedan gick allt så fort, 17.16 föddes du och en minut senare  låg på mitt bröst och kämpade för att kunna se världen, lyfte på huvudet och visade redan då upp din vilja och styrka.

Nu står vi här, snart 2 år senare. Lyckligare än någonsin, du är min lilla kille som full av glädje och energi!
2013-01-08 17.16 dagen då du kom, f
ör dig kommer jag göra allt, älskade Miliam.Mammatårarna rinner… Så mycket kärlek, så mycket lycka. Du och jag, bara vi två.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats