ELIN MATTSSON

Svaren från frågestunden

Milliam är så otroligt fint namn, hur kom du på det?
Tack, visst är det! 🙂 När Miliam låg i magen hade jag bestämt att han skulle heta Liam, men sedan kollade jag runt på internet och såg att Liam låg 7:a på stockholms vanligaste namn bland barn födda runt 2012. Jag vill absolut inte att han ska behöva heta som jag ” Elin M” för att vi var tre Elin i klassen. Så därför kollade jag vidare och hittade namnet Maximilian som inte riktigt föll mig i smaken men tyckte ändå om det på något sätt. Så jag kollade vidare på namnet Maximilian och hittade Milian, smakade på namnet men tyckte att det lät bättre med ett M på slutet! 🙂
Så det blev Miliam! Jag tycker att namnet Liam är otroligt vackert men är väldigt nöjd med att jag valde just Miliam 🙂

Är du tillsammans med någon nu? Eller tycker om någon för tillfället? 🙂
Nej jag är inte tillsammans med någon, inga känslor för någon heller just nu 🙂

Hur funkar ditt sociala liv nu? Går du ut och träffar kompisar på helger?
Jag går inte ut på helger längre, har varit ute på krogen 3-4 gånger sedan Miliam kom till och vill absolut inte gå dit igen. Jag känner mig felplacerad och kan inte slappna av, vill bara hem igen och slippa fulla människor. Mitt sociala liv har ändrat sig mycket, jag njuter av att få vara hemma själv med Miliam och bara vara! Självklart kan det vara trevlig att träffa vänner ibland men egentid med honom går före allt!


När började magen komma fram för dig?
Vecka 28 kunde man börja ana att det var en liten bebis där inne, men först vecka 34 gick det inte att dölja.

Gick du i skolan när du var gravid? Vad sa dina klasskamrater?
Jag gick i skolan fram till vecka 33 sedan fick vi jullov och födde i vecka 36, ingen visste något förrän vecka 31, det blev inte speciellt mycket reaktioner bland dom i klassen tycker jag. Gick IV andra året och alla hade olika scheman vilket gjorde att klassen var ganska splittrad.

Hej! Tycker du det är för ungt att skaffa barn vid 16? Har du några tips om hur man klarar av skolan när man är gravid och sen har barn?
Hej! Ja, jag tycker att det är för ungt att skaffa barn vid den åldern. Nja jag är nog fel person att fråga kring barn och skola just nu. Men det allt handlar om är att prioritera mammans och barnet mående för allt annat. Känner du dig stark nog att plugga när du har ett barn tycker jag att det är JÄTTE BRA! Utbildning är ett stort + MEN det är inte allt i livet.

Vill du att miliam ska få några syskon? Vilket efternamn har miliam? Ditt eller hans pappas?
Ja, han skulle vara väärldens bästa storebror! Jag är väldigt bebissjuk och vill absolut ha ett till barn men inte förrän jag hittat mannen i mitt liv. Miliam har bådas efternamn.

Saknar du ditt gamla liv?
Det enda som jag saknar från tiden innan Miliam är hästlivet, inget annat. Hästlivet kommer jag vilja ta upp igen en vacker dag!

Hur kunde du vara gravid så länge utan att veta om det? Använde ni inte preventivmedel?
Det är en fråga jag ställt till mig själv länge… Ibland kan kroppen dölja saker länge. Alla fungerar olika och det blev som det blev! Jag åt p-piller när jag blev gravid.

vilka var med under förlossningen? Var det lika smärtsamt som man har hört?
Min mamma var med och M’s pappa. Smärtan går inte att beskriva med ord, jag minns inte hur det kändes för det är så mycket som händer med kroppen och så mycket känslor. Smärtan 1-4 dagar efter var däremot HEMSK!

Jag har läst din blogg väldigt länge och minns att du skrev tidigare att Miliams pappa va med på dopet men träffar inte miliam sin pappa länge? Har ni ingen kontakt överhuvudtaget med han?
Kommer inte gå in på några detaljer av respekt till oss alla, vi har ingen kontakt alls med honom just nu.

Vad har du för framtidsplaner? Har Miliam bra kontakt med sin pappa? Innan du fick reda på att du var gravid, såg man då på din mage att den hade blivit större eller var den fortfarande som vanligt i vecka 23? Vad pluggar du nu? Trivs du?

Framtidsplanen är att flytta till eget med Miliam och ha ett fast arbete som jag trivs med! Dom har ingen kontakt alls just nu. Nej man såg inte på min mage att jag var gravid, i vecka 23 kände jag mig uppsvullen inget mer än så konstigt nog. Jag gick i skolan på Realgymnasiet och skulle läsa till stylist. Tyvärr valde jag att avsluta mina studier.

Jättefin blogg! Hur går det med skolan? Tycker du det är jobbigt att vara yngre än de andra? Vad vill du jobba med i framtiden? Har miliam kontakt med sin pappa? Har du några planer att flytta hemifrån i framtiden? Hur är planen för att berätta för miliam om situationen om att du fick honom pga speciella omständigheter? Du är grym! 

Tack du! 🙂 Det går tyvärr inte alls bra, jag har valt att avsluta mina studier. Jag var inte yngre än dom andra, jag var 3 år äldre än dom flesta 🙂
Just nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag vill jobba med i framtiden.
Miliam har ingen kontakt med sin pappa. Ja jag har massa planer på att flytta hemifrån. Men dom planera får vänta minst ett år till tror jag. Miliam går på förskolan och det går jättebra för honom,vi bor hemma och jag har chansen nu att jobba och tjäna ihop pengar så vi har råd att flytta till eget.
Självklart ska Miliam få höra historian om detta, vad jag kommer säga och på vilket sätt vet jag inte än. Men när åldern är inne och han frågar så ska han såklart få ärliga svar. Miliam var inte planerad, men han är så älskad som ett barn kan bli. Tack snälla du <3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats